Siirry sisältöön

Taiteellinen johto

Jani Sivén tunnetaan kuoronjohtajana, kapellimestarina, säveltäjänä ja pedagogina. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2000. Orkesterin- ja kuoronjohdon taitoja hän on hionut lisäksi mm. Eric Ericsonin, Per Borinin ja Petri Sakarin sekä Yhdysvalloissa Murry Sidlinin johdolla.

Jani Sivén

Tällä hetkellä Sivén toimii Kamarikuoro Auditen ja Tampereen Filharmonisen Kuoron taiteellisena johtajana sekä Musiikkitalon Kuoron kuoromestarina. Vierailevana kapellimestarina Sivén on tehnyt yhteistyötä yli 40 kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon Tampereen Filharmoninen orkesteri, Suomalainen Barokkiorkesteri, Helsingin Barokkiorkesteri, Suomen ja Latvian radioiden kamarikuorot ja Suomen Kansallisoopperan kuoro.

Jani Sivén toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kuoronjohdon lehtorina kirkkomusiikin aineryhmässä. Aiemmin hän on työskennellyt orkesteri- ja kuoronjohdon lehtorina Helsingin Konservatoriossa sekä kuoron- ja yhtyeenjohdon koulutusohjelman opettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tampereen Sävel 1999 -kuorokatselmuksessa Sivén palkittiin kuoronjohtaja-palkinnolla. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi hänet Vuoden kuoronjohtajaksi vuonna 2000. Hänen sävellyksistään mainittakoon kamarioopperat Troijan naiset (2002) ja Abelard &Héloïse (2007), Suomen Rooman-instituutin 50-vuotisjuhlasävellys Fenestra Finnorum (2004) ja Eteläsuomalaisen osakunnan 100-vuotisjuhlateos Metropolin tuulet (2005).

Sari Oksavuori

Kuoron varajohtaja Sari Oksavuori on valmistunut kirkkomuusikoksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2001 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastosta vuonna 2005.

Kuoronjohtoa hän on opiskellut Timo Nuoranteen, Jorma Hannikaisen, Heikki Liimolan, Seppo Murron sekä Kari Turusen johdolla ja suorittanut kuoronjohdon B-tutkinnon. Hänellä on myös A-kanttorin pätevyys. Sari Oksavuori työskentelee Ylöjärven seurakunnan kanttorina.

Vieraileva johtaja Elisa Huovinen valmistui Sibelius-Akatemian musiikin johtamisen aineryhmästä erinomaisin arvosanoin vuonna 2016. Häntä ovat opettaneet mm. professorit Nils Schweckendiek, Matti Hyökki ja Tõnu Kaljuste sekä Kari Turunen, Jani Sivén, Timo Nuoranne, Atso Almila ja Leif Segerstam.

Vieraileva johtaja Elisa Huovinen.

Tällä hetkellä Huovinen toimii kamarikuoro Addiction, Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien, Turun yliopiston kuoron sekä Suomen Nuorisokuoron taiteellisena johtajana. Ulkomailla Huovinen on työskennellyt mm. Viron filharmonisen kamarikuoron sekä Viron kansallisen mieskuoron kanssa. Laulajana Huovinen työskentelee mm. Helsingin kamarikuorossa ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä. Vuonna 2018 Huovinen voitti ensimmäisen palkinnon sekä Suomalaisessa kuoronjohtajakilpailussa että kansainvälisessä Gheorghe Dima -kuoronjohtokilpailussa Romaniassa. Huovinen on vuodesta 2018 lähtien toiminut Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen puheenjohtaja.

Tuuli Wirkkula on valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2005 ja muusikoksi vuonna 2007 Pirkanmaan ammattikorkeakoulun musiikin yksiköstä opettajanaan Lauri Väinmaa. Solistisia opintojaan hän on täydentänyt mm. Kirsti Huttusen sekä Hui Ying Liu-Tawaststjernan mestarikursseilla.

Tuuli Wirkkula

Viktoria Tanito-Hunyadin säestys- ja korrepetitiokoulutuksen Wirkkula suoritti erinomaisin arvosanoin vuosina 2001-02 ja jatkoi opintojaan vuonna 2005 Tiina Kärklanen johdolla. Vokaalimusiikin tuntemustaan hän on syventänyt toimimalla aktiivisena liedpianistina sekä säestäjänä yksinlaulun ja kuoromusiikin saralla.

Tuuli Wirkkula on toiminut Tampereen Filharmonisen Kuoron harjoitussäestäjänä vuodesta 2004.
Lisäksi hän toimii Pirkan opiston pianonsoiton tuntiopettajana ja säestäjänä sekä Tampereen oopperakuoron harjoitussäestäjänä.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tfkfi/public_html/wp1/wp-includes/functions.php on line 4609