Siirry sisältöön

Taiteellinen johto

Ruut Kiiski
Taiteellinen johtaja Ruut Kiiski

Taiteellinen johtaja Ruut Kiiski on valmistunut kapellimestariksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta (2015) ja kirkkomuusikoksi (2008) ja kuoronjohtajaksi Sibelius-Akatemiasta (2011).

Helsingissä hän on johtanut mm. Akateeminen Laulu ja Cantabile -kuoroja. Kiiski on työskennellyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Göteborgin oopperan orkesterin ja Malmön sinfoniaorkesterin kanssa. Hän on toiminut toisena johtajana tai avustavana johtajana useissa oopperatuotannoissa.

Orkesterinjohdon kilpailuissa hänet on palkittu mm. Pariisissa (2016), Lontoossa (2016) ja Budapestissä (2011).

Kuoromestari Jouni Rissanen

Kuoromestari Jouni Rissanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta (2011) ja musiikkipedagokiksi AMK Metropolia ammattikorkeakoulusta, pääaineena kuoron- ja yhtyeenjohto.

Rissanen on tullut Tampereella tunnetuksi Pirkanpoikien taiteellisena johtajana. Hän on työskennellyt myös kuoromestarina Tampereen Oopperan lapsikuorossa ja Ilmajoen Musiikkijuhlilla sekä kuoronjohdon opettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa. 

Sari Oksavuori

Kuoron varajohtaja Sari Oksavuori on valmistunut kirkkomuusikoksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2001 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastosta vuonna 2005.

Kuoronjohtoa hän on opiskellut Timo Nuoranteen, Jorma Hannikaisen, Heikki Liimolan, Seppo Murron sekä Kari Turusen johdolla ja suorittanut kuoronjohdon B-tutkinnon. Hänellä on myös A-kanttorin pätevyys. Sari Oksavuori työskentelee Ylöjärven seurakunnan kanttorina.

Tuuli Wirkkula on valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2005 ja muusikoksi vuonna 2007 Pirkanmaan ammattikorkeakoulun musiikin yksiköstä opettajanaan Lauri Väinmaa. Solistisia opintojaan hän on täydentänyt mm. Kirsti Huttusen sekä Hui Ying Liu-Tawaststjernan mestarikursseilla.

Tuuli Wirkkula

Viktoria Tanito-Hunyadin säestys- ja korrepetitiokoulutuksen Wirkkula suoritti erinomaisin arvosanoin vuosina 2001-02 ja jatkoi opintojaan vuonna 2005 Tiina Kärklanen johdolla. Vokaalimusiikin tuntemustaan hän on syventänyt toimimalla aktiivisena liedpianistina sekä säestäjänä yksinlaulun ja kuoromusiikin saralla.

Tuuli Wirkkula on toiminut Tampereen Filharmonisen Kuoron harjoitussäestäjänä vuodesta 2004.
Lisäksi hän toimii Pirkan opiston pianonsoiton tuntiopettajana ja säestäjänä sekä Tampereen oopperakuoron harjoitussäestäjänä.